Българите в Чикаго се простиха днес с Александър Дърводелски. Вчера, 4

...
Българите в Чикаго се простиха днес с Александър Дърводелски. Вчера, 4
Коментари Харесай

Българите в Чикаго се простиха с Александър Дърводелски, дългогодишен председател на БНФ

Българите в Чикаго се простиха през днешния ден с Александър Дърводелски. Вчера, 4 ноември, от 18:30 ч. в църквата «Света София» в Дес Плейнс се извърши поклонение и бе отслужена заупокойна литургия в негова памет. Близки и другари се събраха, с цел да отдадат последна респект към огромния патриот.

Припомняме, че по-рано тази седмица в Чикаго на 30 октомври 2022 година умря инж. Александър Дърводелски. Доайен на българските емигранти, съмишленик на създателите на в Български народен фронт (БНФ) доктор Иван Дочев и доктор Георги Паприков, ръководител на Български национален фронт (българска политическа и редактор на излизалото над 70 години списанието – „ Борба “.

Вчера, 4 ноември, от 18:30 ч. в църквата «Света София» в Дес Плейнс се извърши поклонение и бе отслужена заупокойна литургия в негова памет. Близки и другари се събраха, с цел да отдадат последна респект към огромния патриот.

" За страдание в последния си път не бе почетен с наличие от българската страна или нейн служител – нито с тирада или с венец, нито с цвете или свещичка. А не е да нямаме Българско генерално консулство в града ни ", пишат от eurochicago.com.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР